Hari bercium di Korea Selatan

Boleh tahan rosak akhlak juga umat di Korea Selatan ni, lebih kurang dengan Jepun juga. Gambar di bawah hanya satu contoh dari sambutan Hari Bercium (Kiss-Day) tahunan di Walkerhill River Park Pool, Seoul, Korea Selatan pada 14 Jun 2011.


Dengan gaya seksi beramai-ramai begini, semakin menggalakkan seks bebas. Kemudian menggugat iman dan nafsu orang lain yang melihatnya pula.  Sekaligus seumpama mengajak orang lain melakukan zina, yang akhirnya nanti akan berkesudahan dengan anak luar nikah, kes pembuangan bayi, membangkitkan nafsu seks bakal perogol, menggalakkan pelacuran, menyakitkan hati pasangan apabila tidak sehaluan dan sebagainya.

Nikmat sementara jika dilakukan dengan cara yang haram sebegini akan mengundang kesusahan yang mengecewakan di kemudian hari. Manusia sudah dikurniakan akal fikiran, maka gunakanlah sebaik mungkin. Jangan jadi seperti haiwan yang hilang kemaluan dan pertimbangan.

Beginilah keadaannya rakyat yang terabai dengan kerajaan yang sentiasa mengejar kemajuan duniawi. Terlalu mengejar kemajuan sehinggakan akhlak rakyat tergadai. Semakin canggih rekaan fesyen dan semakin banyak kain dalam dunia pun, manusia semakin tidak mahu pakai kain dan lebih suka bertelanjang pula. Tidakkah sifat haiwan yang suka telanjang bogel merata-rata dan tidak ada maruah diri?  Fikir-fikir dan renung-renungkan .......


p/s: Harap maaf, gambar-gambar sudah dibuang kerana menampilkan aurat.Artikel berkaitan:
Newer Posts Older Posts
Boleh copy, Unikversiti tapi mesti sertakan sumber dari sini. Segala berita dan iklan dalam blog ini tidak semestinya melambangkan pendirian kami. Jika ada salah dan silap harap maafkan, dan sila beri teguran membina dengan beradab dan berakhlak baik, bukan teguran membabi-buta tanpa usul periksa. Setiap berita tidak semestinya betul belaka. Yang 100% betul hanyalah AlQuran. Maka kaji dan tapislah berita dengan berhikmah :) Template Modified by Unikversiti | Designed By Code Nirvana
Back To Top