لا اله الا الله وحده لا شريك له، له الملك وله الحمد، وهو على كل شيء قدير . Semoga Allah bantu perjuangan menegakkan Islam dan keadilan di muka bumi ini, amiin .......

4 Jun 2011

Bayi umur 3 bulan tumbuh payu dara dan ada waktu haid

Sabtu, Jun 04, 2011 | |
Para doktor di Russia bingung dengan apa yang terjadi pada seorang bayi perempuan. Bayi itu sudah menunjukkan tanda-tanda akil baligh pada usia baru 3 bulan!

Milana, sekarang berusia 7 bulan, mempunyai kitar haid teratur, payu daranya sudah mulai membentuk dan dia telah mengembangkan bulu di kemaluan.

Sebuah sumber di Hospital Klinikal Kanak-kanak Rusia mengatakan, "Ini adalah kes pertama dalam pengalaman kami bahawa bayi mencapai akil baligh."

"Setakat ini, pendaftaran paling awal kes sebegini di dunia adalah untuk seorang budak perempuan berusia lima tahun."   Budak itu dari selatan Rusia, dimana doktor tempatan mengatakan bayi itu lahir dalam keadaan normal sepenuhnya.

Mereka awalnya menduga tumor yang bertanggung jawab ke atas keadaan medikal misteri yang pertama kali terjadi selepas tiga bulan kelahiran.

Mereka mengesyorkan kemoterapi, tetapi ditolak oleh ibubapa bayi itu, Anna dan Yevgeniy Gaspirovich, keduanya berumur 30 tahun.

Diagnosis tumor masih tidak disahkan dan Olga Bogdanova, Naib Ketua Doktor Hospital Klinikal Novokubanskaya Tengah, mengatakan: "Kami tidak dapat memahami sebab terhadap baligh awal yang luar biasa itu. Kami masih bingung. Mungkin ianya diwarisi secara abnormal (tidak normal). "

Setelah bayi dipindahkan ke Moscow untuk rawatan, dia dijumpai memiliki hormon wanita lima kali lebih dari seorang wanita dewasa biasa.

Doktor sekarang berniat untuk merawatnya dengan terapi yang akan berlangsung belasan tahun dengan suntikan tahunan terutamanya terhadap aktiviti hormon bayi itu.

Namun, ayah Milana, seorang pemandu, khuatir mereka tidak akan mampu dengan kos £32,000.

Orang pertama yang sedar dengan gejala itu ialah nenek Milana, Valentina, yang mengatakan, "Saya beritahu anak saya bahawa tidak ada yang normal pada bayi yang mempunyai bulu di kemaluan '


[DailyMail.co.uk]


Artikel berkaitan:

0 komen:

Catat Ulasan

Terima kasih :)


..
 

Al-Quran dan Sains

Hukum Allah

Stat


لا إله إلا الله محمد رسول الله

"Sesungguhnya pada kejadian langit dan bumi, dan pada pertukaran malam dan siang, ada tanda-tanda (kekuasaan, kebijaksanaan, dan keluasan rahmat Allah) bagi orang-orang yang berakal. (Iaitu) orang-orang yang menyebut dan mengingati Allah semasa mereka berdiri dan duduk dan semasa mereka berbaring mengiring, dan mereka pula memikirkan tentang kejadian langit dan bumi (sambil berkata): “Wahai Tuhan kami! Tidaklah Engkau menjadikan ini dengan sia-sia, Maha Suci Engkau, maka peliharalah kami dari azab neraka." [Surah Aali-Imran : Ayat 190 - 191]


Sabda nabi Muhammad s.a.w yang bermaksud, ".......Dan apabila pemimpin-pemimpin mereka tidak melaksanakan hukum Allah yang terkandung dalam al-Quran dan tidak mahu menjadikannya sebagai pilihan, maka (di saat ini) Allah akan menjadikan peperangan di kalangan mereka sendiri". [Hadits Riwayat Ibnu Majah]


"Tiadalah antara penciptaan Adam a.s hingga hari Kiamat, urusan (fitnah) yang lebih besar dari Dajjal." [Hadits Riwayat Muslim]


LINKS

Arkib blog

Hakcipta 2013 Unikversiti.
| Boleh copy, tapi mesti sertakan sumber dari sini. Segala berita dan iklan dalam blog ini tidak semestinya melambangkan pendirian kami. Jika ada salah dan silap harap maafkan, dan sila beri teguran membina dengan beradab dan berakhlak baik, bukan teguran membabi-buta tanpa usul periksa. Setiap berita tidak semestinya betul belaka. Yang 100% betul hanyalah AlQuran. Maka kaji dan tapislah berita dengan berhikmah :)