Kamera digital paling mahal di dunia

Jika dilihat pada harga-harga kamera digital yang ada di pasaran sekarang ini, maka boleh dikatakan kamera DSLR Hasselblad H4D-60 adalah kamera digital yang paling mahal di dunia.

Ianya menggunakan sensor yang sangat besar iaitu 40 x 54mm dengan resolusi 60 Megapixel. Dibantu oleh mikro pemproses Absolute Position Lock (APL), sistem Hasselblad’s True Focus, memudahkan jurugambar untuk fokus pada komposisi tanpa berterusan memikirkan tentang fokus.

Kamera memiliki kadar penangkapan 1.4 saat per tangkapan. Dan shutter speed range dari 800 per saat hingga 32 saat.

Kamera digital kategori pro ini berharga USD$40.000, tetapi dengan harga tersebut juga akan mendapat keahlian di kelab Hasselblad Owners.


Amacam, ada duit nak beli DSLR Hasselblad H4D-60 kamera digital yang paling mahal di dunia?  Setakat kereta-kereta kategori sedang tu, lagi mahal kamera digital ni  :D[most-expensive.net]


Artikel berkaitan:
Newer Posts Older Posts
Boleh copy, Unikversiti tapi mesti sertakan sumber dari sini. Segala berita dan iklan dalam blog ini tidak semestinya melambangkan pendirian kami. Jika ada salah dan silap harap maafkan, dan sila beri teguran membina dengan beradab dan berakhlak baik, bukan teguran membabi-buta tanpa usul periksa. Setiap berita tidak semestinya betul belaka. Yang 100% betul hanyalah AlQuran. Maka kaji dan tapislah berita dengan berhikmah :) Template Modified by Unikversiti | Designed By Code Nirvana
Back To Top