Berita Terkini

5 lokasi penggambaran filem yang pernah diganggu hantu

Sejak dulu lagi, hantu telah menjadi topik yang mengerikan tetapi juga membuatkan orang mahu mengetahuinya. Di tengah-tengah pertentangan antara mereka yang percaya atau tidak percaya atas kewujudan hantu @ jin, perbahasan tentang hantu justeru menjadi salah satu perbincangan terlaris hingga kini. Kerana itulah cerita hantu banyak diterbitkan dalam bentuk filem mahupun tulisan.

5 lokasi penggambaran filem yang berhantu

Faktanya, di tengah-tengah zaman moden ini, pengakuan tentang hantu masih kerap muncul. Penampakan hantu yang awalnya dikenali dengan tempat sepi dan keras, kini semakin berkembang tanpa pandang bulu dan pandang tempat. Hantu boleh muncul di depan sesiapa sahaja, dan di mana sahaja termasuk di lokasi penggambaran filem.

Fenomena hantu di lokasi penggambaran filem telah menjadi perbahasan menarik ketika ini. Ini kerana para hantu tersebut ternyata tidak hanya muncul di lokasi penggambaran filem-filem bergenre horor saja, tapi juga kerap muncul dalam filem non-horor. Ini adalah lima kes yang pernah dilaporkan dimana hantu muncul di lokasi penggambaran filem.


1 - Kenji Wu di penggambaran filem LOVE RECIPE

Kenji Wu @ Next Magazine

Penampakan yang berlaku bulan September 2011 ini boleh dikatakan sangat nyata. Dalam pengambilan gambar untuk promo drama remaja berjudul LOVE RECIPE ini, kelihatan pelakonnya, Kenji Wu, sedang bersandar di kereta. Ternyata gambar yang berjaya diambil menampakkan kelibat perempuan sedang mengintip dari balik tubuh Kenji. Padahal, ketika itu kereta dipastikan dalam keadaan kosong.

Kenji sendiri mengaku bahawa ketika dia sedang melakukan adegan ciuman di dalam kereta tersebut bersama pelakon Ivlyn Li, dia merasa seseorang menepuk belakangnya dari belakang. Dia juga seperti mendengar suara yang melarangnya melakonkan adegan itu. Namun ketika menoleh, tidak ada siapa-siapa di belakangnya.


2 - Lori Membabi Buta di lokasi penggambaran filem VALKYRIE

Adolf Hitler@imagination-our-inspiration.blogspot.com

Peristiwa ini berlaku ketika pembuat filem Bryan Singer sewaktu dirinya sedang mengarahkan filem bersama pelakon Tom Cruise dalam penggambaran filem VALKYRIE pada tahun 2008. Tiba-tiba muncul sebuah kereta kebal yang bergerak membabi buta berjalan ke arah lokasi shooting.

Mujurlah ditakdirkan, seorang stuntman berjaya melompat ke dalamnya dan mengendalikan kereta kebal itu sehingga kru-kru boleh terhindar dari mala petaka tersebut. Kru-kru curiga bahawa kereta kebal tersebut dikendalikan oleh Adolf Hitler yang ketika itu menjadi subjek cerita filem. Pasal sebelumnya diketahui bahawa kenderaan tersebut rosak dan tidak lagi boleh digunakan.


3 - Sandra Bullock ketika penggambaran filem GRAVITY

Sandra Bullock @ retna

Peristiwa mengerikan ini terjadi pada tahun 2010. Ketika itu pelakon veteran ini sedang menjalani shooting di dalam salah satu gereja tua di London. Sandra mengaku benar-benar tidak dapat tidur nyenyak pada malam hari kerana ketakutan yang luar biasa. Dia seperti merasakan serangan hantu di dalam gereja yang dipenuhi harta dari London tersebut.

Rasa takut itu terus dirasakan oleh Sandra selama beberapa waktu. Walaupun tidak dilaporkan adanya hantu, namun hal itu cukup mengganggu. Akhirnya Sandra meminta agar gereja tersebut dibersihkan dari hantu-hantu yang kerap membuatnya gelisah tersebut.


4 - Hantu di Lokasi penggambaran filem 'X-MEN: FIRST CLASS'

James McAvoy@filmofilia.com

James McAvoy, yang memegang peranan Professor X dalam filem ini mendedahkan bahawa rumah di Anglefield House, Berkshire, England yang mereka jadikan rumah singgah selama penggambaran filem memang berhantu. Dia mendedahkan bahawa dirinya sempat melihat hantu yang berkeliaran, dan salah satu hantu yang dikenalinya adalah hantu Sir Patrick Stewart.


5 - Empat orang maut secara misteri ketika penggambaran filem 'MISTERI HANTU BIMBIT'

Ilustrasi@21cineplex.com

Penggambaran filem MISTERI HANTU BIMBIT di Telaga Warna, kawasan Dieng, Wonosobo, Jawa Tengah benar-benar membawa mala petaka. Beberapa kru filem mati secara misteri di lokasi penggambaran filem selama penggarapannya. Kru-kru yang maut tersebut, semuanya diketahui masih berkaitan dengan penggarapan filem.

Orang pertama yang meninggal ketika penggarapan filem adalah juru kunci Telaga Warna. Dia meninggal satu hari selepas kru melanggar larangan untuk mandi di telaga. Disusul dengan kematian salah satu warga yang merupakan isteri dari orang yang malam sebelumnya diminta tolong untuk menggali makam untuk keperluan shooting. Warga yang meninggal tersebut akhirnya dimakamkan di lubang yang digali untuk shooting tersebut.

Dua orang lain yang maut adalah pemandu dan pembantu pemandu lori pasir yang melintas berhampiran perkuburan tua dengan pokok beringin besar. Warga tempatan percaya bahawa pohon tersebut tidak boleh diambil gambarnya, tetapi pantang tersebut dilanggar. Akhirnya, pokok itu tumbang sehari selepasnya dan mencelakai dua orang tersebut.

Percaya atau tidak, peristiwa-peristiwa ini benar berlaku dan dituturkan langsung oleh orang yang mengalaminya. Terlepas dari percaya atau tidak percaya, satu hal yang boleh kita petik adalah kita memang harus selalu menjaga sikap dalam setiap situasi dan keadaan. Kerana tidak ada orang yang tahu apa yang akan terjadi pada masa depan, melainkan Tuhan.

Seterusnya, banyak tempat yang dihuni oleh masyarakat jin, dan ada di antara mereka yang mempunyai kebolehan untuk menyerupai muka dan tubuh manusia. Wallahu a'lam .......

[Kpl / ris , Kapanlagi , Unikversiti]

1 ulasan:

Terima kasih :)

Kategori

Air terjun (9) Ajaib (22) Al-Hadits dan Sains (2) Alam sekitar (10) AlQuran dan Sains (38) Angkasalepas (51) Animasi GIF (3) Antik (8) Aqidah (13) Arkeologi (21) Astronomi (48) Bala bencana (41) Batu kalimah (4) Batu permata (23) Biar betul (112) Biologi (2) Bionik (4) Budaya (5) Cinemagraph (3) Dajjal (2) Download (2) Duit (37) Duit Kertas (15) Duit Syiling (24) Dunia Hiburan (127) Ekonomi Dunia (20) Ensaiklopedia (55) Foto (346) Freemason (2) Freeware (3) Gempa bumi (7) Geologi (6) Gerhana bulan (1) GIF animation (3) Grafik 3D (3) Halimunan (3) Hamas (8) Hantu (52) High speed video (6) Iblis (13) Illuminati (26) Imam empat mazhab (5) Indeks batu permata (1) Indeks duit (2) Indeks kad telefon (1) Indeks sampul duit raya (1) Indeks setem (1) Internet (93) Jalan-jalan (56) Jenayah (121) Jin (36) Kad telefon (3) Kamera (21) Kamera digital (16) Kata-kata hikmah (28) Kemalangan (57) Kematian (55) Kesihatan dan Perubatan (192) Ketenteraan (46) Kiamat (7) Kisah akhir zaman (2) Klasik (59) Kristologi (47) Landskap (111) Makanan dan minuman (17) Makro (6) Manipulasi Foto (6) Metafizik (5) Misteri (60) Motivasi (33) Muzium mini (65) Paleontologi (1) Palestine (49) Paranormal (28) Penggodam (23) Perang (31) Perkahwinan (22) Pernikahan (19) Perubatan Islam (5) Polis (9) Politik (132) Politik dunia (49) Puisi (6) Rekod (101) Robotik (27) Sains (60) Sampul duit raya (5) Scam (5) Sedih (46) Sejarah (29) Sejarah Islam (16) Sejarah kuno (4) Selebriti meninggal (12) Seni (5) Seni beladiri (1) Senibina (21) Serangga (15) Sukan (42) Syiah (15) Syirik (1) Syria (41) Teknologi (241) Teknologi Nano (7) Teori konspirasi (163) Time lapse (39) Timur Tengah (176) Tumbuhan (36) UFO (39) Ulama meninggal dunia (2) Video (292) Wallpaper Islamik (39) Yahudi (10) Zionis (20)
Program Qurban dan Aqiqah di Kemboja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Unikversiti Designed by Templateism.com & Copy Blogger Themes

Imej tema oleh blue_baron. Dikuasakan oleh Blogger.