Cara Hidup

Konspirasi

Dunia Islam

Kisah Nabi dan Sahabat

Kisah umat dahulu

Sains

Foto

Pautan Luar

» » Itali pula akan haramkan wanita pakai purdah

Itali pula akan haramkan wanita pakai purdah
Itali telah bersedia untuk menjadi Kesatuan Eropah seterusnya yang memperkenalkan larangan memakai purdah selepas parlimen hari ini mengumumkan ia akan membahaskan undang-undang selepas rehat musim panas.

Perancis dan Belgium telah mengharamkan pemakaian purdah dan cadangan itu mendapat sokongan gabungan kanan pusat pemerintah Perdana Menteri Silvio Berlusconi.

Jawatankuasa Hal Ehwal Perlembagaan Itali berkata bahawa rang undang-undang yang pada mulanya dicadangkan oleh anti-imigresen Northern League akan dibahaskan selepas rehat musim panas pada bulan September.

Itali mempunyai lebih daripada satu juta umat Islam tetapi jarang dilihat wanita yang memakai purdah penuh.

Draf, undang-undang yang tidak menyebut agama, juga akan mengharamkan niqab, yang menutupi bahagian bawah muka sahaja, dan lain-lain pakaian yang menutup kepala 'yang berasal dari etnik'.

[Dailymail.co.uk]


Menutup aurat sudah menjadi HARAM sekarang ini, sedangkan membuka aurat, berpakaian seksi dan telanjang adalah HALAL. Sudah terbalik habis. Sudah tidak mengenal mana yang mendatangkan kebaikan dan mana yang mendatangkan maksiat dan jenayah .......

Mungkin kerana ada penjenayah yang menyamar dengan memakai purdah, menyebabkan imej orang memakai purdah pun jadi teruk.  Diharap penjenayah-penjenayah sebegitu insaflah dan jangan sumbangkan fitnah kepada wanita-wanita yang ingin menjaga auratnya dengan baik. «
Next
Catatan Terbaru
»
Previous
Catatan Lama


Artikel berkaitan:

Tiada ulasan: